Fint väder hela veckan, sägs det...

Det varma sommarvädret ska hålla i sig en hel vecka till, och har redan varat i nästan en vecka. Inte illa!

Det ska bli toppen! De senaste dagarna har varit varma och sköna. Jag har cyklat alldeles för mycket jämfört med vad jag borde på sistone. Jag räknade ut att jag nog har cyklat över 10 mil under de senaste dagarna. Okej, inte extremt mycket kanske men för att vara mig är det många kilometer. Jag cyklar nog inte 10 mil på en månad i vanliga fall...

Att åka ut till Berg slussar från Linköping är det som gör att milsiffran dragit iväg. Det är faktiskt inte så långt (6-7 km från Tornby/E4) och cykelvägen är riktigt bra (om det inte blir motvind), men mot slutet kommer en riktigt jobbig backe. Då kan man visserligen gå, men av ren envishet cyklar jag tills jag nått toppen. Lite jobbigt för en cykelotränad typ som jag, men skönt efteråt när man är framme. Jag har badat lite också, fast det är faktiskt ganska kallt...

Jag märker att min cykel (en gammal röd 21-växlad mountainbike) börjar sjunga på sista versen...vissa växlar verkar vara helt trasiga och står man och cyklar så "hoppar" tramporna till när man trycker på i nån backe...givetvis både farligt och oacceptabelt men så länge man sitter och cyklar gör det ju inget...Värre är nog då att hela kedjan känns seg och att cykeln rent allmänt har några år på nacken. Sen är hjulen på den lite för små också, och den är ju kanske inte främst gjord för långa cykelturer på landsväg...men den kommer hålla sommaren ut, det har jag redan bestämt.

Jag hade tänkt börja träna lite mer, men efter all gratismotion jag fått av cyklandet fick jag för mig att jag skulle vänta lite och se om det kanske gav någonting. Det gjorde det inte...möjligen är det bra träning för benen då, men inte alls lika jobbigt som ett vanligt joggingpass. Det får nog bli lite intervallträning...det passar mig nog bra, jag blir lika trött av att springa snabbt som att jogga långsamt, blir nämligen mest trött i benen. Och de får man ju vila lite om man kör intervaller.

Ett tips: Om du cyklar ut till Berg någon gång i sommar, ta en titt mot stan när du kommit fram till toppen av backen. En ganska fin syn, att se halva staden på avstånd när man kommit upp för backen, och så märker man att man har åkt en bit när man ser hur litet Linköping ser ut ifrån Berg. Och gå försiktigt över slussarna (titta inte ner om du är höjdrädd, titta framåt!).

De ligger i gräset och vilar sig, för det var en varm dag i juni. Ganska vackra kusar va?

Vet inte hur bra det syns på min kamera, men såhär litet ser Linköping ut på en mils avstånd. Ganska oansenligt för att vara en storstadsregion, eller?

Kommentarer
Postat av: Jenni

hej simon! där ser man. katedral ja.. det var några år sen man tog studenten nu duu.. ha det så bra! :)

2009-07-01 @ 00:33:16
URL: http://jenni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0