Fint väder hela veckan, sägs det...

Det varma sommarvädret ska hålla i sig en hel vecka till, och har redan varat i nästan en vecka. Inte illa!

Det ska bli toppen! De senaste dagarna har varit varma och sköna. Jag har cyklat alldeles för mycket jämfört med vad jag borde på sistone. Jag räknade ut att jag nog har cyklat över 10 mil under de senaste dagarna. Okej, inte extremt mycket kanske men för att vara mig är det många kilometer. Jag cyklar nog inte 10 mil på en månad i vanliga fall...

Att åka ut till Berg slussar från Linköping är det som gör att milsiffran dragit iväg. Det är faktiskt inte så långt (6-7 km från Tornby/E4) och cykelvägen är riktigt bra (om det inte blir motvind), men mot slutet kommer en riktigt jobbig backe. Då kan man visserligen gå, men av ren envishet cyklar jag tills jag nått toppen. Lite jobbigt för en cykelotränad typ som jag, men skönt efteråt när man är framme. Jag har badat lite också, fast det är faktiskt ganska kallt...

Jag märker att min cykel (en gammal röd 21-växlad mountainbike) börjar sjunga på sista versen...vissa växlar verkar vara helt trasiga och står man och cyklar så "hoppar" tramporna till när man trycker på i nån backe...givetvis både farligt och oacceptabelt men så länge man sitter och cyklar gör det ju inget...Värre är nog då att hela kedjan känns seg och att cykeln rent allmänt har några år på nacken. Sen är hjulen på den lite för små också, och den är ju kanske inte främst gjord för långa cykelturer på landsväg...men den kommer hålla sommaren ut, det har jag redan bestämt.

Jag hade tänkt börja träna lite mer, men efter all gratismotion jag fått av cyklandet fick jag för mig att jag skulle vänta lite och se om det kanske gav någonting. Det gjorde det inte...möjligen är det bra träning för benen då, men inte alls lika jobbigt som ett vanligt joggingpass. Det får nog bli lite intervallträning...det passar mig nog bra, jag blir lika trött av att springa snabbt som att jogga långsamt, blir nämligen mest trött i benen. Och de får man ju vila lite om man kör intervaller.

Ett tips: Om du cyklar ut till Berg någon gång i sommar, ta en titt mot stan när du kommit fram till toppen av backen. En ganska fin syn, att se halva staden på avstånd när man kommit upp för backen, och så märker man att man har åkt en bit när man ser hur litet Linköping ser ut ifrån Berg. Och gå försiktigt över slussarna (titta inte ner om du är höjdrädd, titta framåt!).

De ligger i gräset och vilar sig, för det var en varm dag i juni. Ganska vackra kusar va?

Vet inte hur bra det syns på min kamera, men såhär litet ser Linköping ut på en mils avstånd. Ganska oansenligt för att vara en storstadsregion, eller?

Sveriges "nya" landslag!

Trots en neslig strafförlust mot England gjorde de allt man kunde hoppas på och lite till. Sveriges U21-landslag. Njut av deras EM-resa på hemmaplan!

http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1068022

Mycké monster blir det...!

Klipp från en gammal tecknad tvserie, Starzinger, som jag aldrig sett. Men den verkade mest handla om en massa... 

http://www.youtube.com/watch?v=O1-ksCgQcF8

..."monster!"

praktisk bloggtjänst

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/794979/simpans?claim=sj5hchf88v7">Följ min blogg med bloglovin</a>

Följ dina favoritbloggar på ett praktiskt sätt på den här sidan. Du ser direkt om någon av bloggarna du prenumererar på har fått nya inlägg!

framtidsplaner och fotboll



Någon vidare träningsvärk från att spela basket igår fick jag ju inte - som tur var :) Men lite stel i ryggen och skuldrorna blev jag allt, lite sådär lagom. Skulle vara skönt att få lite massage, för det är väldigt svårt att massera sin egen rygg. Min säng är tyvärr rätt hård också. Nåja, man somnar i den, vilket ändå måste vara något slags grundkrav. Vrider lite på ryggen istället, och höjer lite på axlarna. Ganska skönt det också.

Idag har varit en lite lagom lat dag. åkte in till stan och uträttade några ärenden, gick sen runt en sväng och njöt av solskenet. Det myllrar av folk ute såhär års, vilken skillnad mot när jag cyklade runt runt midnatt på de folktomma gatorna häromdagen.Försökte komma på något vettigt att göra i solen, men det gjorde jag inte spontant. Att fika (utan sällskap) kändes som pengar i sjön. Skulle väl ha gått till parken och solat en stund då, men jag hade ingen filt. Dåligt planerat. Imorgon ska det också bli riktigt fint väder så då tänker jag cykla till någon badplats och bada och sola lite (även om vattnet lär vara rätt kallt, usch!) vilket säkert blir skönt, förutom cykelturen dit som kan bli både lång och varm. Känns nästan som att man måste bada lite nu och passa på. Det är ju inte fint väder så ofta i vårt avlånga land ens på sommaren. Lika bra att bada när man har chansen även om det inte är det roligaste jag vet (men ändå helt okej =)

Ikväll såg jag på fotbollen från Confederations Cup. Vilken skräll!

Spanien utslaget mot USA trots stundtals massivt bollinnehav och nästan konstant tryck mot USA:s mål under andra halvlek. USA spelade smart och taktiskt helt rätt, deras mittbackar var felfria och när spanien i stort sett gav bort 2-0 målet (vilket blev slutresultat) nån gång runt den 75:e matchminuten avgjordes matchen. Jag fick lite Sverige - Danmark vibbar även om det inte var riktigt samma storlek på tabben den här gången. Men BORT med bollen på en gång från straffområdet, RENSA!! Ett tillslag. Ja, fast inte som sverige gjorde mot danmark då, med en misslyckad klackning som gör att bollen hamnar på stödbenet och frispelar...usch ja! Bättre går det då för våra U21:or! På fredag vankas semifinal i U21 mot England (den andra U21 semin är mellan tyskland och italien om jag inte tar miste!), och även om jag inte räknar med att de ska ha en chans ska jag ändå titta. Marcus Berg, Bajrami, Toivonen, Elm, Wernblom och gänget har redan gjort ett jättejobb. Men först är det Sydafrika mot Brasilien imorgon i Confederations Cup. Allt annat än Brasilienvinst är en jätteskräll, men efter ikväll är väl det också möjligt. Spanjorerna var duktiga, inget snack om saken. De har kanske världens bästa kortpassningspel och försökte hitta ytor mot ett försvarande USA, men amerikanernas försvar var väl lite för kompakt just idag...och så var den spanska rekordvinstsviten på 15 matcher bruten...av USA av alla lag! Ingenting är helt säkert...

Men det visar också att allt kan hända, och det är ju positivt om man väljer att se det från det hållet istället! ;)

njut av den bästa tiden på året!

I brist på någon mer spännande eller rolig bild får ni hålla tillgodo med den här vackra naturbilden på en björk i närheten.

Hur mycket kostar en kladdkaka?

Gårdagens kladdkaka var verkligen delikat!

Jag njöt i fulla drag. Även om den kanske fick lite för mycket florsocker ovanpå sig och inte var riktigt så kladdig som en ultimat kladdkaka är så var det riktigt smarrigt!

Men hur mycket kostar det? Smakar det så kostar det brukar man ju säga...

Enkelt sagt så kostade väl ingredienserna runt 10-15 kr, men sedan gick det ju åt en del el också. Knappast speciellt många kronor, utan snarare mättes priset i ören kan jag tänka mig, så det är väl lungt. Jobbet bakom tog ju lite längre tid, men det var tämligen angenämt slit måste jag säga, och roligt också. Inte för att jag bakar så ofta men...det är ju klart roligare än att dammsuga eller diska eller nåt.

Nej, den feta notan kommer nu, och har redan satt sig runt magen. Den mäts inte i arbetstimmar, kronor, ören eller kilovatt, inte ens i hekto. Nej, snarare i kilon! ;)

Smakar det så kostar det, så nu blir det till att träna lite grann. Så att jag har "råd" att baka en kladdig kaka till utan att resultatet blir några extra cm.

Men det är det värt. Att träna är kul när man väl kommit igång, och ett billigt pris att betala. Så då kan jag ju ta en bit till ?

Tummen upp!

Tillbaka på basketplanen

Jag har tagit det lungt några veckor nu i början av sommaren när det kommer till träning, mest vilat och som mest cyklat lite grann in till och runt i stan samt slagit några tennisbollar mot ett plank och dragit några skott mot ett fotbollsmål. Men idag spelade jag lite basket igen för första gången på några veckor. Det var kul, riktigt kul faktiskt! Jag trodde nog inte att jag skulle vara i lika bra form som jag var inför sommarens början, men det gick riktigt bra att spela. Lite sliten i benen är jag väl fortfarande men jag verkar ha vilat mig i form för jag kände mig nästan piggare nu än för någon månad sedan när jag spelade ganska intensivt.

Men det var skojigt, och jag spelade ganska smart också, satte några skott till och med. Det var spel mot ett mål (nej inte bildligt sett. Streetbasketregler ;) ) och det kan nog ha bidragit också, man slösar inte bort energi på att springa fram och tillbaka längst planen då. Mot slutet gick det lite sämre och jag märkte att jag var lite småtrött, men det gick ändå bättre än vad jag trott...och jag höll rätt bra till slutet ändå. Alla pizzor, samt de enstaka påsar chips, lösgodis och tårtor som jag ätit på sistone har kanske inte satt sig så mycket runt midjan som jag misstänkt, vardagsmotion och cyklande kanske är anledningen till det.

Nog tjattrat nu, basket är mycket roligare att spela än att skriva om (iallafall för min del!). Imorgon ska jag ta det lungt, kanske dra några skott mot något fotbollsmål på sin höjd.

Undrar just om jag får någon träningsvärk...? Brukar alltid stretcha ben efter att jag spelar och det gjorde jag så det är lungt, men jag stretchar aldrig armar och axlar. Det brukar inte behövas, men de gånger som jag inte spelat på ett tag kan jag få lite träningsverk i skuldrorna av ren ovana. Känner nog lite av det just nu, men på ett skönt sätt, lite lagom sådär! men det hade nog varit värre om jag väntat till hösten med att spela på allvar.

Nu har jag käkat kladdkaka och ska njuta lite av natten, vilket i mitt fall betyder att ta en bit till (en liiiten bit) av smaskigheterna och slösurfa runt lite på nätet.

bollen är rund...och orange

Sverige rodde hem matchen!

JA! Då var Sveriges U21-landslag vidare till Semifinal i U21-EM. Själv missade jag första halvleken och när jag kom hem var det ju i princip avgjort, då det stod 3-1 efter halvtid! Men ändå kul att det går så bra för U21 och framförallt att de producerar så mycket framåt. Nu slog de ju inte Italien, men i de två matcher de vann var de riktigt bra. Totalt 9-4 i målskillnad, och räknar man på de två vinstmatcherna ett målsnitt på 4 gjroda mål per match. Och vad säger man om Marcus Berg, som ser ut att kunna bli skyttekungen? Inte illa.

Såg målen i efterhand, Sveriges första var snyggt, straffen var väl okej även om den kanske inte var så mycket bättre slagen än Kim Källströms om man ska titta på ren placering. Fast Berg var kanske lite kyligare och väntade ut målvakten?

Snyggare än Bergs förstamål med en hårsmån var nog dock Ola Toivonens tåspets som rullade in sveriges tredje mål. Bra prestation, väl placerat i bortre hörnet och något av ett matchavgörande. Jätteskojigt att Sverige gick till Semi, men jag vågar inte hoppas på vinst, för i semin möter de ju England.

Kolla in alla målen här: http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1059665&renderingdepartment=2.39140

Staden mitt i natten

När staden sover så händer det att jag cyklar omkring på dess tomma gator. Inte ofta, någon gång ibland sådär - mest för att smaka lite på känslan. Hela staden ligger där, helt öde, helt tom - som en total kontrast mot folklivet en varm försommardag när gatorna sprudlar av liv och caféernas uteserveringar är packade med folk. Men så några timmar senare, då ligger gatorna där, helt ensamma för mig. Ingen trafik, förutom en taxibil som drar förbi och någon som sakta promenerar hemåt i periferin. Det känns annorlunda och...ensamt. Men jag är hellre ensam där det är tomt än att vara ensam i ett rum fullt med folk eller på en gata där folk stressar fram mellan sina olika ärenden. Det känns bättre att vara för sig själv, om man verkligen är det.

Min egen stund mitt på stan, den tomma staden, dagen efter midsommardagen var speciell. Långt i fjärran, mot resecentrum skymtades morgonrådnaden, trots att klockan precis hade slagit tolv. Unikt. Påminner mig om hur långt norrut vi faktiskt bor, men samtidigt också om att de ljusa sommarnätterna har en lång, kall och trist baksida - vintern. Att det är mörkt klockan halv fyra på eftermiddagen är också unikt.

Midsommar gör mig lite deprimerad. Fånigt kanske du tycker men så är det.

Varför då? Nej, det handlar inte om hur kul alla andra har det eller om att jag i bästa fall orkar pallra mig iväg till närmsta pizzeria och på sin höjd hyr en film på macken - nej det är av mer symbolisk natur. Midsommar markerar slutet på den tid när varje dag är ljusare än den förra. Nu kommer vintern igen. Inte på en gång, men snart så... Våra somrar är lite för korta här i Sverige. I den mån vi ens har högsommar. Några högra krav har jag dock inte - jag tycker det är ganska mysigt med svala somrar runt 20 grader, men mina somrar brukar ta slut för fort. Tiden brukar gå utan att nåt händer. Sedan är det helt plötsligt september igen, och kallt ute (relativt sett), och från och med mitten av Oktober fram till slutet av Mars är det i princip vinter, oavsett vilken färg det är på marken.

Jag vet sånt här, för jag jobbade som snöskottare i vintras. I Slutet av mars var jag ute i nollgradigt snöblaskat regn och jobbade. Sådär tre veckor senare var det riktigt varmt ute. Kanske inte 20 grader men säkert över 15. Lagom är bäst, så vad gör vi här?! Knasigt väder...

Ännu är det mycket av sommaren kvar, men den brukar gå...fort. Sen är vi där igen, och försöker intala oss att det faktiskt är ganska skönt ute, med 12 grader, blåst och löv som börjar gulna och till slut falla. Och då har vi inte kommit längre än september och det värsta är kvar. Varför har vi vinter i fem månader men sommar i två veckor?

Midsommar är för mig en symbol för denna känsla. Årstider kommer och går - Jag sitter nu mitt i natten och blickar ut genom mitt fönster. Klockan är tre och det är ljust. Snart ska jag gå och lägga mig. För några månader sedan var det mörkt såhär dags, och om några månader är vi där igen. Underbart är kort. För mig är midsommar ett sätt att påminnas om hur vi går mot mörkare tider, hur man har passerat höjdpunkten. Men även en slags vändpunkt för sommaren. Jag brukar ha stora planer i början av sommaren, sedan börjar tiden rinna iväg och dagarna går - utan att något händer. Juli månad brukar alltid gå mycket fortare än Juni trots att jag är ledig mer än dubbelt så lång tid då. Sedan börjar vardagen om igen. Krav, stress och...ja ni vet vad jag skrev i början? Jag är hellre ensam för mig själv än att känna mig ensam i ett rum fullt med folk, eller i en föreläsningsal, där jag förstår allt men knappt kommer ihåg någonting.

-Simon?

-Siiiimon?! 

-Ja?

- Det såg ut som om du satt och tänkte på någonting helt annat, drömde dig bort.

-Jaha...

-Hade jag rätt?

-Ja, jag antar det. Vad var frågan?

- Om du... 

(och här tvingas vi tyvärr bryta den här tillbakablicken till ett klassrum utanför Katedralskolan  där min gamla matematik -och fysiklärare undervisade mig och min klass i spännande Algebra i början av Gymnasiekursen Matematik C, då jag kommer ihåg ovanstående mycket väl, men tyvärr har glömt vad frågan handlade om. Go figure. Men jag har för mig att jag svarade rätt på den iallafall)

Men nu är det sommar. Fortfarande. Jag ska nog till och med gå ut och njuta av den tidiga morgonen lite. Passar på nu. Medan jag har ensamheten för mig själv. Allt är lungt. Den sista grannen har gått och lagt sig. The Galaxy is at Peace.

Om jag orkar, återkommer jag med lite bilder från en av mina cykelturer. Det finns inte så mycket att se där som du inte har sett förut, men du kanske aldrig har tänkt på hur det kan te sig när staden sover.

Eller, njut av bilderna istället. Jag är en utmärkt fotograf som fångar vartenda ögonblick ur intressanta vinklar. Fast nog förstör det lite, en ögonblicksbild är mer speciell om man inte har ett foto av den på nåt sätt, även om det innebär att vissa fina minnen börjar blekna efter en tid.

Solen skiner snart in igen, och sommaren ser ljus ut.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0