Wimbledon - Federer imponerade

Idag var det ganska regnigt och jag hade inget bättre för mig så det blev att jag tittade lite på Wimbledon i eftermiddags när det åskade ute.

Måste säga att jag blev imponerad av Roger Federer i den första semifinalen mot Tommy Haas. Haas spelade bra matchen igenom och bjöd på gott motstånd, ändå vann Federer i tre raka set. Flera av hans egna servegame var dessutom blanka (allts att han vann dem utan att förlora en boll). Federer är väldigt komplett som spelare med en bred repertoar, han har bra fotarbete, varierar sitt spel, servar bra och slår hårt och precist, men det som han kanske är allra bäst på är hur han kan slå avgörande returslag ur riktigt pressade situationer. Men Haas var också duktig, gjorde en bra match men var inte riktigt i samma nivå.

Nu blir det final mot Andy Roddick i helgen, Skotten Andy Murray förlorade den andra semifinalen till hemmapublikens stora besvikelse, men Roddick var nog en rättvis vinnare i den andra semifinalen av det lilla jag såg av den.

Jag blir lite sugen på att leta rätt på mitt gamla rack och slå några bollar när jag ser de allra bästa spela. (jag spelade lite tennis som yngre, dock slutade jag rätt tidigt) Jag vet att många timmars träning ligger bakom dock, så lika bra som dem kanske jag inte blir över en natt. Däremot kan det vara kul att se om jag har kvar något eller om jag är helt ringrostig...

Det lär nog dröja innan jag spelar på arenan på bilden dock...

Wimbledonarenan (vet inte vad Centre Court heter, vet du?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0